top of page

Uzzini par Colibri Summer School nometni


Katru gadu vecākiem ir svarīgi nolemt, kā viņu skolas vecuma bērni pavadīs vasaras brīvdienas. Ceļojums pie omas uz laukiem, atpūta mājās ar draugiem, brīvība un iespējas nepierobežoti spēlēt datorspēlēs, izmantot telefona aplikācijas un sociālos tīklus, vai tomēr veicināt bērna dalību kādā no vasaras nometnēm? Ja piedalīties nometnē – tad kādā?

Par to, kāpēc mēs iesakām izvēlēties Colibri Summer School nometni, atbildēs Colibri School vasaras programmu veidotājas un vadītājas Veronika Skripačova un Irina Maļinovska.

Veronika Skripačova ir izglītības maģistre, aktīva un entuziasma pilna angļu valodas skolotāja, metodiķe, kursa “Angļu valoda II (augstākais līmenis)” materiālu autore, interešu izglītības programmu autore, bērnu, jauniešu un pedagogu kursu vadītāja, Latvijas izglītības satura izstrādes komandas locekle. Veronika ir vadījusi starptautisku skolu, pašlaik ir direktores vietniece Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, VISC eksperte. Veronikai patīk sadarbība ar dažāda vecuma skolēniem. Viņai ir plaša pieredze valsts, privāto un starptautisko izglītības projektu izstrādē un koordinēšanā un starptautisko programmu satura izstrādē.




Irina Maļinovska ir izglītības maģistre, angļu valodas un mūzikas skolotāja, pašlaik dzīvo un strādā Lielbritānijā, kā arī vada nodarbības tiešsaistē. Irina ir Rīgas pašvaldības balvas “Zelta pildspalva” laureāte, balva tiek piešķirta par radošu, inovatīvu un profesionālu pedagoģisko darbu, kā arī par ieguldījumu skolēnu izglītošanā un audzināšanā. Irina ir Colibri School pamatlicēja, ka arī galvenais ideju ģenerators Colibri School komandā.






Pastāstiet lasītājiem kas ir Colibri School?

Colibri School ir interešu izglītības skola, kas piedāvā angļu valodas nodarbības skolas vecuma bērniem. Skolai attīstoties sakām piedāvāt arī matemātikas un Mad Science and Art (zinātnes un mākslas) nodarbības. Mūsu nodarbības notiek sestdienās, lai netraucētu mācību procesam darba nedēļā un lai bērni nāktu uz nodarbībām atpūtušies. Nodarbības notiek Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas (RZĢ) telpās un tiešsaistē. Daudzi Colibri School skolēni ir no RZĢ, taču mums ar katru gadu pievienojas arvien vairāk skolēnu no citām skolām. Mūsu skolēnus vieno interese un degsme apgūt valodas, uzdot jautājumus, apgūt tēmas par pasauli angļu valodā. Colibri School skolēni katru gadu gūst godalgotās vietas pilsētas, valsts, atklātajās olimpiādēs un konkursos. Bet galvenais – viņi nāk uz nodarbībām ar prieku un vēlmi attīstīties!


Kāpēc radās ideja par vasaras nometņes organizēšanu?

Kolibri ir vieni no mazākajiem putniem pasaulē. Atkarībā no sugas, tie sasit spārnus 8-100 reizes sekundes laikā. Tas ļoti labi raksturo mūsu interešu izglītības skolu – mēs neesam lieli, taču veiksmes stāsta pamatā ir pastāvīgs, pārdomāts un intensīvs pedagogu darbs, kas ļauj mūsu skolēniem rādīt arvien labākus akadēmiskos rezultātus. Dažus gadus atpakaļ secinājām, ka mācību gada beigās ir tik daudz radošo ideju un pietiek vēl enerģijas organizēt dažas nometnes nedēļas. Pēc tam vēl nedēļu, un vēl nedēļu… Mēs atradām lieliskus sadarbības partnerus Jūrmalā, Bulduru Dārzkopības vidusskolā (tagad Bulduru Tehnikums), vienojāmies par telpu nomu un turpinājām organizēt vasara nometni jau Jūrmalā. Vietai ir ļoti liela nozīme. Bērniem, kuri mācās mūsu skolā visu mācību gadu, arī ir svarīgi uz vasaru mainīt vidi. Jūrmala vasarā ir fantastiska, Bulduru Tehnikuma teritorijā ir grezns dārzs, skati ir tiešām ainaviski, kā arī apmeklējot pludmali veidojās brīvdienu sajūta.


Kas būtu galvenie iemesli, kāpēc bērniem, tīņiem un vecākiem ir jāizvēlas tieši Colibri Summer School?

Esam pārliecināti, ka dalība Colibri Summer School veicina bērna pārliecību par angļu valodas lietošanu, palīdzēs gūt jaunu pieredzi, sajust “spārnus” vai “es protu” sajūtu, lietojot angļu valodu.

Bērni un pusaudži vislabāk mācās tad, kad:

• Lieto valodu kā līdzekļi dzīves situācijās un risinot “business case” tipa uzdevumus.

• Spēlē interaktīvas spēles.

• Izmanto valodu kā rīku pastāvīgai sadarbībai ar vienaudžiem un pedagogiem.

• Mācās valodu jautrā veidā ar pedagoga un citu bērnu atbalstu.

• Viņiem ir “es varu, es protu” sajūta un daudz pārsteigumu, izzinot pasauli.


Komunikācija ar pedagogiem mūsu nometnē notiek angliski, skolotāji prasmīgi pielāgo komunikācijas valodu skolēnu zināšanu līmenim. Valodas apguve prasa neatlaidību un izmantošanu ikdienas vidē. Nometnes nedēļas ir prieka laiks ar jēgu. Katra Colibri Summer School nedēļa ir interaktīva komandu spēle, kas pēc formāta atgādina biznesa spēles.


Mūsu nometnes tēmas neatkārtojās, tāpēc pie satura izstrādes katru gadu strādā mūsu komanda, kas ietver pieredzējušos pedagogus un jaunus kolēģus-studentus vai gados jaunus specialistus, kas iedvesmo ar savu nestandarta domāšanu, īpašu harizmu, kas tik ļoti piesaista mūsdienu bērnus un jauniešus.


Mēs izmantojam CLIL metodi (satura un valodas integrēta apguve), tāpēc mūsu nometne vienmēr ļauj uzzināt kaut ko jaunu. Mūsu programma ietver arī STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, and Math) aktivitātes. Nometnes laikā pie dalībniekiem ciemos nāk vieslektori, dažādu profesiju pārstāvji vai interesantas personības. Piemēram, nodarbības ar bērniem ir vadījuši operas dziedātājs, futbolists, anime māksliniece.

Bez tā visa bērniem ir ļoti svarīgi būt kopā ar vecākiem, tāpēc izvēlējāmies dienas nometnes formātu. Liekas, ka katru gadu uz Bulduriem atvedām arvien lielāku kravu ar nometnes inventāru – bumbas, sporta un galda spēles, rokdarbu materiāli, grāmatas angļu valodā, arī jaunus IT/ App risinājumus. Nometnē bērni velta laiku arī lasīšanai atbilstoši savam svešvalodas līmenim. Mācām bērniem atbalstīt viens otru valodas apguvē, izmantojam peer-coaching (vienaudžu koučinga) metodi.


Mēs komplektējam dažāda vecuma grupas - Junior un Teens, un nodrošinām vismaz divus pedagogus uz vienu grupu, tāpēc katrs dalībnieks būs apveltīts ar uzmanību.


Kas ir Colibri Summer School pedagogi?

Programmu dibinātāji ir pedagogi ar maģistra grādu izglītībā un bagātu pedagoģisko pieredzi. Mums ir teicama komanda, gados jauni, enerģiski pedagogi, kas brīvi pārvalda angļu valodu, mācās angļu valodā un dzīvo valodas vidē. Pārsvarā mūsu pedagogi turpina mācīties augstskolās paši, ka arī strādā pastāvīgi par skolotājiem.

Visi iesaistās nometnes nedēļu programmu sagatavošanā, mēs regulāri tiekamies klātienē vai tiešsaistē, sākam programmu izstrādi jau februārī.


Tikai labi pārdomātas un sagatavotas programmas var būt veiksmīgas. Mēs gatavojam interaktīvās prezentācijas katrai nometnes dienai, izmantojām vairākus maksas digitālus rīkus. Savā darbā izmantojam starptautiski atzītas izglītojošās platformas ar video materiāliem un grāmatām, arī jaunākās tehnoloģijas.


No savas puses nometnei palīdz arī Bulduru Tehnikuma komanda – mums ir lieliskās, sakoptās telpas, skolas ēdnīca (SIA “Inese un E”) gatavo bērniem garšīgus ēdienus, mums nekad neatsaka kopā ar bērniem aiziet ekskursijā uz siltumnīcām.


Kā pieteikt bērnu Colibri Summer School nometnei?

Tas ir ļoti vienkārši – jāaizpilda forma mūsu mājaslapā. Pēc formas aizpildīšanas, mēs sazināsimies ar jums reģistrācijas apstiprinājumam. Īsi pirms nometnes sākuma palūgsim aizpildīt anketu par bērnu, mums jābūt informētiem par bērna peldētprasmi apmeklējot pludmali, jāzina par bērna ēdināšanas īpatnībām. Mēs lūgsim vecākus iepazīties ar vasaras nometnes noteikumiem. Visiem nometnes dalībnieku vecākiem būs pieeja privātai Facebook grupai, kur varēs redzēt foto atskaiti par nometnes norisi katru dienu.



Loti gaidām tikšanās ar mūsu dalībniekiem šovasar!




0 comments

Comments


bottom of page